Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

Australien

ThumbsUp.gif


sı1ɐɹʇsnɐ ɐʇıuboɔuı ɐɹɹǝʇ (Ukendt Sydligt Land)
Australiens flag. Det australske våbenskjold.
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Her er jo ingenting!
Nationalmelodi: (Dansk:) Stop den lille kænguru
Kort over Australien
Hovedstad Ingen
Største by Sidney Lee
Officielle sprog Aussisk
Regeringsform
Generalguvernørregent i skysovs
Frit anarki
HC Andersen
Fra Storbritannien
• Erklæret og Accepteret

Et sted mellem 1600 og 2000
Nationalhelt(e) Crocodile Dundee, Steve Irwin,
AC/DC
Valuta Australske Dollargrin
Religion Voodoo
 Befolkning  223.219 aboriginals (2010 anslået)
 Areal  7.617.930 km2 (meget stort)
 Befolkningstæthed  Nej, for pokker
 Etniske grupper  62% Syvsovere,
24% folk som er blevet væk
& 14% kænguruer
 Største Eksportvarer  Sand, Sandwiches
og atter Sandkager.
 Største Importvarer  Vand.
 Nationaldyr Næbdyret
 Nationalsport  polo
 Åbningstider  Lukket på grund af hedebølge
 Internetadresse  www.austria.com

"Do you speak-a my language?"

~ Mig om en smilende mand der uddeler vegemite sandwichs. And he said:


"I come from a land down under.."

~ Ham manden om hvor han kommer fra


Australien, også kaldet landet Down Under (da. Nedenunder[1]), er et land - ja, sågar også et kontinent - som er beliggende i kommunen Oceanien.

Navnet "Australien" kommer, ifølge sprogforskere fra Angola, fra det latinske udtryk Errare Humanum est og det vietnamesiske udtryk gà và ngực để bạn người đọc.[2]

Landet er et af de absolut største i hele den danske verden, men det er vel heller ikke så underligt, eftersom det er et kontinent. Faktisk er det ganske lidt mindre end Europa, som med god tilnærmelse også kan kategoriseres som et kontinent. På trods af dette, bor der kun omkring 223.219[3] i Australien. Landet er meget stort, så det er let at blive væk, men forskere fra Angola mener, at disse folkefærd faktisk er hvide europæere, som, på en forunderlig opdagelsesrejse til søs, er havnet i Australien. Endvidere er der også blevet opdaget mange indfødte indianere, som, af en endnu ukendt årsag, har rød hud. Dette skyldes sandsynligvis, at vi befinder os Down Under, for den brune farves komplementærfarve er, som bekendt, den røde farve.

Indholdsfortegnelse

HistorieRediger

  ɯopuǝظǝ ǝɹpuıɯ oظ 'ʇɐɥ ǝɹɹøʇs oظ  
Australsk ordsprog


De første mennesker, som satte deres beskidte fødder på australsk jord, var de såkaldte aboriginals. (Det hed de naturligvis ikke dengang - dengang kaldte de sig originals). Dette skete i år -52.005 (kun guderne ved hvordan), da folk fra Fijii ønskede ny jord til deres landbrug. Sidenhen har Australien været ramt af ikke mindre end tre konflikter igennem tidernes løb.

Den første konflikt [4]Rediger

Den første konflikt foregik i det herrens år, 261 BC, da aboriginals fra det nuværende Wild Western Austria legede "Stop den lille kænguru-leg", hvorefter de ved et uheld kom til at betræde landbrugsjord fra Southside Austria. Denne konflikt, klaner imellem, varede intet mindre end syv måneder. På den tid nåede 200.000 aboriginals at miste livet.

Den anden konfliktRediger

Den anden konflikt udspringer i 1770, da den britiske opdagelsesrejsende - med licens til at slå ihjel - James Cook gik i land nær det nuværende New South Whales. Her gjorde han krav på ikke mindre end 3/4 af den nuværende østkyst. Nobel[5] som han var, forærede han det hele til dronningen, så området var nu under ledelse af Storbritannien. Dette faldt naturligvis ikke i god jord hos de indfødte aboriginals, så de startede et oprør mod besættelsesmagten. Uheldigvis kæmpede man med pinde og boomeranger imod krudt og kugler, så aboriginalerne led et stort nederlag, hvor omkring en million mistede livet.

Den tredje konfliktRediger

Den, i skrivende stund, tredje og seneste konflikt i Australiens historie foregår under 2. verdenskrig, hvor Australien deltog med hele deres hær. Desværre blev Australien bombet af Japan, da japserne mente, at Australien havde taget æren for angrebet på Pearl Harbor i 1941. Under Japans bombardement af Australien mistede en halv million aboriginals livet, og mere end 5,6 millioner mistede deres hjem. Australien sagde sidenhen undskyld til Japan, og ville deltage på deres side i verdenskrigen, men skiftede mening, da japanerne fik smidt to atombomber i hovedet. Så ville Australien alligevel hellere holde med USA.

Flora og FaunaRediger

 
Koalaen er blandt verdens mest nuttede dyr.
 
Hende den lækre fra parallelklassen har en Australsk veninde som er et surfer dyr.

Selvom Australiens landskab er dækket af mere end 98% sand, så er der stadig et rigt dyre- og planteliv i de frodige skove, hovedsageligt i New South Whales. Der kan bl.a. opleves tropiske regnskove, som gør biodiversiteten ganske stor i disse skove. I skovene finder man også en række dyr, som man ikke finder mange andre steder på jordkloden.[6] Dette skyldes ifølge Gud, at de ikke kan transportere sig selv væk fra Australien, grundet Murphys 3. lov. De fleste planter i Australien er grønne hele året, hvilket igen skyldes den geografiske placering af Australien.

Alt dette danner grobund for de gode levevilkår for blandt andre koalabjørnen, kænguruen, næbdyret aboriginalerne og emuen. Mange planter og dyr døde, særligt da englænderne slog dem sig ned på østkysten. Eksempelvis kan nævnes den australske enhjørning og den australske hest.[7] Dette var dronningen i Storbritannien tilsyneladende ikke tilfreds og stolt over, så hun indsatte i samme årrække - i al hemmelighed - en pungrotte på Tasmanien, som senere er blevet verdenskendt som den tasmanske djævel.[8]

GeografiRediger

  Kusk, detthe äer schu dah iche Bhorneholme!  
H.C. Andersen om Australien


Australien er delt op i nogle kommuner:

Dette er sket som et led i den internationale domstols bekendtgørelse fra 1363 BC vedrørende brug af et lands eget agerbrug. Det forlyder således, at en kommune ikke må overskride grænserne for den maksimale mængde landjord, som i 1363 BC lå på 400.000 km2 pr. kommune.

Australien er desuden kendt for at have verdens største ørkenlort, kaldet: Ayers Rockke sten.

Australien udenrigs - Crocodile DundeeRediger

 
Dette billede fik fatale konsekvenser for Crocodile Dundee og hans karriere som krokodillemand

Australien havde i mange år eksporteret glimrende dokumentarfilm om livet i "sumpen". Særligt kan nævnes de to nationalhelte Crocodile Dundee og Steve Irwin. Deres programmer var udarbejdet efter den australske metode, som foregår således:

 • Tag en sjov hat
 • Find en krokodille (eller et andet dødsensfarligt dyr)
 • Tag et billede (eller optag en film)
 • Sig noget klogt og hårdkogt[10]

Det kan måske virke lidt firkantet med denne fremgangsmåde, men ikke desto mindre er det sådan man opererer i Australien. Noget, som omverdenen tilsyneladende elskede, da der ikke var andre i verden, som kunne finde ud af at praktisere den australske metode. Denne metode har, ifølge rygterne på Wall Street, resulteret i et syvdobbelt millionbeløb til den australske regering i form af tv-penge og positiv omtale, især i USA.

Endvidere stoppede succesen da Spademanns Leksikon bragte billedet til højre i en artikel om Australien. Billedet afslørede Crocodile Dundee i en jacuzzi, iført nøgent hovede,[11] som tydeligvis modbeviste forestillingen om, at Dundee udelukkende bader i krokodillevæsker, iført en læderhat på hovedet. Verdenspressen var målløs, og det er da sidenhen også blevet fastslået som en international kendsgerning, at Crocodile Dundee og hans (nu afdøde) elev, Steve Irwin, har mistet troværdigheden og pengene, som mange års dokumentarfilm ellers havde indtjent. De blev begge anholdt for statsforræderi i 2004 og anbragt på institutionen Australian DependencyAntarktis. Her skulle de efter sigende have fortsat med deres karriere, naturligvis udarbejdet efter den australske metode, med henblik på pingviner. Dog uden held.[12]


SportRediger

Kniber det med aftørringen?
Vi kender det alle. Det der med at tørre sig oppe i anus.[13] Men hvordan gør man egentlig? Og hvorfor? Klik med og få svaret

Ferietrængende?
Er du så småt ved at have brug for ferie? Tag til Vestafrikas perle - Angola - og oplev bl.a. hjernesugende mandriller og lastvogne med hestehjul[14]

Tørstig?
Mangler du et sted at slukke tørsten? Følg Spademanns Leksikons råd, og oplev en vaskeægte Bodega indefra


ReligionRediger

Down under-noterRediger

 1. Jo, det kan godt oversættes. Spørg selv Google Translate.
 2. Og kyllingebryster til din læser
 3. Koalabjørne og vombatter
 4. (Kilde mangler)
 5. Han fik da også Nobelprisen for sin opdagelse
 6. Eller i det hele taget i universet
 7. Vombatten - dette pragtfulde dyr - løver stadig rundt dernede
 8. Kronprinsesse Marys yndlingsdyr
 9. Pas på de store, hvide hajer
 10. Dét der er ikke en penis; dette HER er en penis!
 11. Og mr. Dundee var også ret tyndhåret
 12. Steve Irwin blev spist af en stime sardiner i 2007 under et flugtforsøg
 13. Hvor skideskægget gror
 14. Hjul, der er fremstillet af døde heste