Åbn hovedmenuen

Spademanns Leksikon β

God timing. Makaber baggrund. Led Zeppelins første plade udsendes

Den 6. maj er dagen hvor den nyeste inkarnation af Troels Hartmann er født. Det er kun en mindre helligdag i Spademanns-sammenhænge, da Troels Hartmanns onde stedbror Thomas Blachmann/Turner-Overdrive har taget over og er nu den sande Messias.

Derfor må han stadig gå vanæret rundt i Københavns gader under navnet Lars Mikkelsen. Den 6. maj har Danmarksrekord i tømmermænd fra 1945.

BegivenhederRediger

  • 1769 - Hoveri-reglementet indføres og er ikke siden afskaffet. Herremanden skal fandme også have sine jorder pløjet og høstet. Den første egentlige kandidatuddannelse som ridefoged indføres ved Københavns Universitet: cand.pisch.
  • 1789 - Doktordisputatsen over emnet: "Trædemøllens effektivitet" forsvares og Jakob Edelsbrønde bliver den første dr.pisch og senere professor.
  • 1840 - "One penny black" og "Two penny blue" sælges for første gang. Hvad det er? Spørg en phellatiolist.
  • 1937 - Samme dag som Led Zeppelin dannes får de umådelig gave sendt fra himlen. Bismarcks stolthed "Hindenburg" taber pusten og med et ordenlig brag styrter den ned i Lakehurst flådestation i USA. Dem der har fulgt med på Youtube ved at de (Led Zeppelin) spillede 80-års jubilæums-gig i 2007.

FødtRediger

Dagens vejstrækningRediger

  • Dagens vejstrækning er Autobahnen fra Hamburg-Hannover. Porten til Europa (gab!)